Ételfotózás

Üdvözöllek az oldalunkon! Kriczki Norbert vagyok,
a Marketingphoto.hu vezető fotósa.

Ételfotózás árak itt!

Egy idézettel kezdeném, amit egyik régi séfem mondott. (Szakácsként dolgoztam külföldön)

Azóta ezt szabályként használom az ételfotózásra!

„Amilyen minőséget teszünk itt a konyhában a tányérra, olyan minőséget kell oda kint az asztalra is tenni!”

Ő a felszolgálás minőségére gondolt.

Viszont, nagyon egyszerűen lefordítható az ételfotózásra is.

10 év vendéglátás után a maximalizmus már a részévé válik az embernek. Ételek iránti szenvedélyem továbbra is töretlen. Ezt a hivatástudatot most az ételfotózásba ültetettem át.
Külföldi és hazai munkáim megerősítettek benne, hogy kis hazánkban is egyre nagyobb szükség van a profi ételfotózásra.

Nézd meg eddigi munkáim, és ha te is igényességet szeretnél közvetíteni azok számára, akik a pénzt hozzák vállalkozásba küldj egy üzenetet és kezdjük el a közös munkát.

Manapság az emberek ingerküszöbe megemelkedett. Így, muszáj olyan ételfotókat használni, amitől ha ránéz a vendég vagy a célközönség, megéhezzen.

Mellesleg, ha a séf és a konyhai személyzet olyan ételeket kreál, amitől száj nem marad szárazon, azt vétek nem megosztani az online világban. Viszont! Egy szépen elkészített étel már nem kelti fel a látogatók figyelmét, ha telefonnal lett lefotózva.
Kell mellé egy ételfotós is.

 

Ők már minket választottak

Ételfotózásról bővebben

Ételfotózásra van szükséged ha:

  • Ha neked egy igényes éttermed van, a vendégid elvárják, hogy az étlapon a te ételeidről készült fotók köszönjenek vissza.
  • Ha új gasztro terméket (bort, sajtot, kézműves hamburgert) értékesítesz, sok vásárlót nyerhetsz meg ha online is ízléses köntösbe tálalod terméked.
  • Ha egy gasztro rendezvényt szervezel és jövőre még több látogatót szeretnél elcsábítani. Használd a képeket amiket tőlem kapsz a következő évi kampányban.
  • Pár probléma, amit a professzionális ételfotózással ki lehet küszöbölni.
  • Arculat és imázs rontás a rosszul beállított fotók miatt.
  • Nyomtatás után az étlapon fura színek jelenek meg az ételfotókon. (pedig nem a nyomda hibázott)
  • A weboldaladat nem találják meg olyan sokan mert vásárolt fotókat használsz rajtuk.

Több technikai részletre a gasztromarketinges cikkunkben olvashatsz.

Ételfotózás folyamatai:

  1. Kapcsolatfelvétel és időpont egyeztetés után megbeszéljük a témát, valamint a fotózáshoz szükséges információkat.
  2. Mennyi fotóra van szükség?
  3. Hol lesznek felhasználva az ételfotók?
  4. Hol lesz a rendezvény?
  5. Mikor lesz a vacsora est?

Ételfotózás lépésről lépésre étterem esetén:

  1. Az előre egyeztetett infók után, ki megyek az étteremhez.
  2. Egyeztetek a séffel és az üzletvezetővel.
  3. Felállítom a mobil stúdióm amennyiben szükséges.
  4. Beállok a fényekkel
  5. Elkezdem a fotózást az első fogásnak.
  6. Amíg készül a következő fogás, készítek pár munka fotót (fekete – fehérben kinyomtatva nagyon jól mutat az étterem falán)
  7. Ételfotózás követően megegyezéstől függően készítek beltéri fotókat is.
  8. Az üzletvezetővel, vagy más megbízott vezetővel kiválasztjuk a fotókat.
  9. Elmondom, hogy mikorra várhatók a fotók. Elköszönök.
  10. 3 nap múlva jelenkezem a kész retusált és optimalizált fotókkal.
  11. Amiket letölthetővé teszek a megbízott vezető számára.
  12. Kiállítom a számlát, ami a megbeszéltek alapján teljesítenek.

Ételfotózás lépésről lépésre Gasztro termék esetén:

  1. Előre egyezetett infók alapján, a megbeszélt helyen találkozunk vagy a termelő üzemben vagy egy fotó stúdióban.
  2. Újra áttárgyaljuk az elvárásokat.
  3. Beállítom a fényeket.
  4. Beállítom a hangulatfotóhoz a terméket.
  5. Több termék esetén több beállásra lehet szükség.
  6. Fotózást követően, kiválasztjuk a fotókat közösen.
  7. Egyezetünk, hogy mikorra várhatók a kész fotók.
  8. 3 nap múlva elérhetővé teszem a kész képeket, amiket letölthet a megrendelő
  9. Kiállítom a számlát és a megbeszéltek alapján teljesít.

Ételfotózás lépésről lépésre Gasztro rendezvény esetén:

  1. Előre egyeztetett információk alapján megérkezek a rendezvényre.
  2. Felkeresem a megbízott vezetőt a rendezvényen, megbeszéljük a programot.
  3. Elkezdem járni a helyszínt és készíteni a hangulat fotókat közben a szervezett programokról is készítek felvételeket.
  4. Az előre megállapodott idő után jelzem, hogy távozok és egyeztetünk a képek kiválasztásának módjáról. (Többnyire online válogatást szoktak választani, a kényelem miatt)
  5. A kiválasztott fotókat utómunkázom
  6. Az előre megbeszélt napon külön a kész letölthető optimalizált képeket.
  7. Kiállítom a számlát és a megbeszéltek alapján teljesít.

Ki vagy én ?

Engedd meg, hogy röviden összegezzem eddigi történetem.

Üdvözöllek, Kriczki Norbert vagyok.

Engedd meg, hogy megosszam veled röviden, hogy lettem fényképész.

Lassan 5 éve foglalkozom napi szinten fényképészettel. Szakács szakmámnak hála kijutottam egy csöppnyi szigetre. A sziget szépsége és unalmas csöndje vett rá, hogy beszerezzem első komolyabb fényképezőgépem. Mint a legtöbb kezdő fényképész tájfotózással kezdtem. Ez után jött az ételfotózás ekkor új láng gyúlt bennem. A régi kedves szakmámat és akkori újdonsült hobbimat kombinálhatom.

Ekkor jöttem rá, hogy nekem fényképészettel kell foglalkozzak. Ami közös a két szakmában, hogy mind kettő örömteli alkotás és mind kettő örömet okoz az embereknek, ha JÓL CSINÁLJÁK!

Miután megvolt az elhivatottság, elkezdem tudatosan tanulni a fotográfiát iskolában és magamtól is. Több témában kipróbáltam magam, de az ételfotózás mindig megmaradt az örökös kedvencnek.

Közel két éve már profi fotósként teszem a dolgom. Hiszen munkának nem lehet azt nevezni amit szeret az ember. Ez idő alatt találam hozzám hasonlóan elhivatott társakra akikkel együtt tudunk dolgozni, projektről projektre.

Ajánlom figyelmedbe a portfólióm megnézését.

Legyen szép napod!

Lépj kapcsolatba Velem!

Szabadúszó Fényképész

Kriczki Norbert

Telefonszám

+36706227576

Email cím

info@marketingphoto.hu