Ételfotózás trükkök

Ételfotózás trükkök

Éttermekre szabva

5 szuper egyszerű ételfotós trükk amivel nagy ugrást teszel a ételfotóid minőségében és hangulatában.
Ha nem is vagy képzett fotós, ezek olyan ételfotós trükkök,amiket legtöbbször alkalmazok egy étterem fotósorozatának elkészítésénél.

Nagyon fontos, hogy ez nem egy telefon ételfotós leírás, de a legtöbb lépést betartod akkor a telefonból is ki lehet sajtolni pár izgalmas fotót.

Ételfotózás trükkök – 1. A fény

Az étteremben válaszd ki az ablakhoz legközelebbi asztalt, ezen fogod fotózni az ételt, a természetes fényben garantáltak a szép színek és textúrák. Figyelj arra, hogy ne közvetlenül süsse az asztalt a nap, hanem egy fehér függönyön, vagy ha nincs, akkor valami áttetsző fehér anyagon keresztül érkezzen. Így lesz szép szort fényed.

Ételfotózás trükkök – 2. A hangulat

Adj hangulatot a képnek azáltal, hogy használj az asztalon lévő evőeszközöket, itallapot, étlapot, szalvétát, asztali patikát. Ezzel a kép nézőjét olyan hatás éri mintha már az asztalnál ülne, és az ezt az ételt neki szolgálnák fel. Készíts olyan fotókat, ahol egy asztaltársaság élvezi az együtt töltött időt, koccintanak, nevetgélnek. Élvezik az étterem által nyújtott szolgáltatásokat.

Ételfotózás trükkök – 3. Időzítés és tervezés

A kitálalt étellel gyorsan kell, dolgozni mert hamar elveszíti állagát. Ezért a legjobb, ha minden szükséges előkészületet az ételkészítés előtt vagy közben elvégzünk, hogy az asztalra már csak a tányért kelljen letenni és csak a fotózásra keljen figyelni mert tényleg csak 2-3 percünk van egy étellel.

ételfotozás

Ételfotózás trükkök – 4. Hozd meg az étvágyát a nézőnek

Készíts olyan képeket is ahol az étel épp fogyasztás alatt van, egy falat már hiányzik a süteményből, vagy egy húsdarab kevés körettel a villán közelít a kamerához. Ezzel is erősítve a nézőn azt az érzést, hogy neki lett feltálalva ez az étel.

Ételfotózás trükkök – 5. Mutasd be a környezetet is

Mutassunk többet az éteremből is kicsit távolodjunk el az asztaltól, és a képen mutassuk be az étterem többi részét is. Így adva hangulatot a képnek. Természetesen még mindig az ételen van a hangsúly.

Összefoglalva

  1. Figyeljen az egyenletes természetes fényre.
  2. Mutassa meg az ételt és a közvetlen környezetét az asztalon, mintha a vendég szemszögét szeretné megmutatni.
  3. Készüljön fel előre, és tervezze meg a képet, mert az étel csak pár percig mutatja a legszebb arcát.
  4. Közeli képek az étel textúrájáról, és fogyasztás közben készült fotók mindig meghozzák az étvágyat.
  5. Lássa a néző az éttermet is, hogy milyen helyre fog betérni.

Ebben a bejegyzésben inkább a főbb irányelvekre fókuszáltunk, mint konkrét használható praktikákra. Biztos vagyok benne, hogy ha már ezt a pár egyszerű lépést betartja, sokkal jobb fotókat tud készíteni étterme számára.

Hasznos volt a bejegyzés?

Oszd meg ismerősöddel akinek segítes vele!
Segíteni egy jó barátnák mindig kifizetődő 🙂

Ne felejts el követni facebookon és instagrammon!