Rendezvényfotózás

Üdvözöllek az oldalunkon! Kriczki Norbert vagyok,
a Marketingphoto.hu vezető fotósa.

Rendezvényfotózás árak itt!

Egy rendezvény sok féle lehet.

 • Céges és Üzleti
 • Kulturális
 • Fesztivál
 • Sport

Egyre több kulturális rendezvény van idehaza. Mondhatni már ez is egy versenypiac.
Egy hétvégén 8 – 10 rendezvény van nyári szezonban országszerte.

Meg kell nyerni a látogatók figyelmét és érdeklődését, ezért fontossá vált az rendezvények reklámozása. Ehhez viszont nélkülözhetetlen a jó fotó, amit mind online mind nyomtatva fel lehet használni.

Vállalkozások és cégek számára, akik ügyfélkapcsolat javítás érdekében szerveznek rendezvényeket, hatalmas marketing potenciált jelenthet!

A rendezvényükön készült fotókat fel tudják használni marketing anyagaikban. Ezzel imázst és márkát építve egyaránt.

Olyan vállalkozások akik workshopokat, vagy infó rendezvényeket értékesítéséből szedik be éves árbevételük jó részét, szinte kötelező a jó megjelenést tükrözni a következő rendezvény reklám anyagaiban. Ehhez pedig leginkább egy tapasztalt fotós segítheti őket hozzá.

Legyen szó egy pár órás üzleti rendezvényről, workshopról vagy egy 3 napos városi rendezvényről, egy dologban megegyeznek.

„A RÉSZTVEVŐK HANGULATÁT MEG KELL ÖRÖKÍTENI!”

Ők már minket választottak

Rólunk mondták

Egy-egy rendezvénynél rengeteg olyan pillanat adódik, amelyek megadják és megmutatják azoknak az igazi hangulatát. Ezeket a pillanatokat szeretné mindenki elkapni és megőrizni. A Marketingphoto fotósának segítségével a Kossuth Toborzó Ünnepély legszebb és lemeghatározóbb pillanatait teljeskörűen sikerült megörökítenünk és ezzel megőrizni. Biztosak vagyunk benne, hogy még jó pár rendezvényünkön találkozhattok majd vele!

Rendezvény fotózásról bővebben

 Rendezvény fotózásra van szükséged ha:

Céges rendezvényt szervezel, az ügyfeleiddel való kapcsolatod elmélyítésére, és a rendezvény fotóival szeretnéd megmutatni a konkurenciának, a célközönségednek, a részt venni nem tudó ügyfeleidnek mennyire is törődsz velük!

Kulturális vagy gasztro rendezvényt szerveztek a városotokban. A látogatók a szélrózsa minden irányából jönnek és élvezik a rendezvényt. Ezt meg kell örökíteni, hogy jövőre még több látogató legyen és még nagyobb neve legyen a rendezvénynek a piacon.

Bemutatót szervezel a tanítványaiddal, hogy bemutassák mennyire sokat tanultak tőled. Ezen a rendezvényen készült fotókkal újabb tanítványokat vonzhatsz az iskoládba.

Egy oktatási célú rendezvényt szervezel, ahol szeretnéd, hogy célpiacod jelentős része megjelenjen. Így még nagyobb nevet építve a piacodon. Ehhez kellenek az igazán ütős marketing anyagok, ahol nem lehet a stock oldalakról vásárolt képeket felhasználni. 

Rendezvény fotózás – Extra szolgáltatások:

Több fotós

Amennyiben szükséges több fotóst is tudok magammal hozni, hogy ne maradjon ki egyetlen fontos pillanat sem. Ezt főként fesztiválok, több helyszínes, városi rendezvények, konferenciák esetén ajánlom. Minden esetben egyedi ármegállapodással jár.

Csoportos portréfotózás helyszínre felépített stúdió:

Nagyobb céges vagy üzleti rendezvényeknél közkedvelt szokás a csoportos kép készítése. Ennek igényesebb kivitelezése egy céges logókkal ellátott fotós háttér előtt elkészített csoportos portré. Ennek a háttérnek a legyártatása a céget terheli. Tudok segíteni az elkészítetésben, de minden esetben egyedi megállapodás szükséges.
Ehhez jön hozzá plusz költségként a helyszínen felállított stúdió felszerelés használati díja is.

Pár probléma, amit a professzionális rendezvényfotózással ki lehet küszöbölni:

Nincs egy darab használható képem az előző rendezvényről, amit használni tudnék a következő reklám anyagaiban.
Nyomtatott anyagaidon fura színek jelennek meg, pedig nem a nyomda hibázott, a felhasznált képek nem voltak színhelyesek.
A weben programot kereső emberek, hangulat nélküli fotók között böngésznek, így nem jön meg a kedvük a rendezvényre ellátogatni.
További technikai részletre és felhasználási trükkökre majd a blog-ban kitérek.

Rendezvényfotózásban a sportfotózás egy külön kategória:

A sportrendezvények teljesen máshogy működnek, mint az üzleti vagy kulturális rendezvények. Szigorú menetrendet követve vagy biztonsági megkötések mellett kell ugyanazt a kreatív munkát elvégezni, amit az egyéb rendezvények is megkövetelnek. Mondanom sem kell, hogy egy sportesemény sokkal több cselekménnyel jár, ezért nagyobb koncentrációt is igényel.

„Mert a legjobb pillanatokat el kell kapni.”

Rendezvényfotózás előkészületei

Miután beérkezett a megkeresés, a rendezvényszervezővel megtárgyaljunk a szükséges információkat.

Mikor?
Hol?
Mennyi ideig tart a rendezvény?
Hol szeretnék felhasználni a készült és kidolgozott fotókat?
A kötelező kérdések megválaszolása után, elkérem a részletes rendezvény forgatókönyvet, így lehetek biztos abban, hogy minden hasznos információm meg van a rendezvényfotózás sikeres elvégzéséhez.

Miért fontos a forgatókönyv?
Elsősorban a félreértések elkerülése céljából. A „Mi szóltunk, hogy ez itt lesz. Miért nem voltál ott?” mondatok elkerülése miatt.Másodsorban, ha a megbízó és a rendezvényszervező nem egy személy. Mivel ez a szakma is emberi kommunikáción alapszik így előfordulnak a hibák. Ezzel az összegző dokumentummal lehetek a leggyorsabban képben, hogy mikor hova kell menjek. Főleg, ha több helyszínes a rendezvény.

Rendezvényfotózás lépésről lépésre
Céges rendezvényfotózása esetén:

 1. Az előre egyeztetett infók után megbeszélt időpontban érkezem.
 2. Egyeztetek a megbízott kapcsolattartóval. Amennyiben szükséges, elérhetőséget cserélünk.
 3. Felmérem a rendezvény helyszínét, megkeresve a legjobb helyeket, a különleges képek elkészítéséhez.
 4. A forgatókönyvet követve végig fotózom a főbb eseményeket.
 5. Az események vagy programok között a rendezvényen hangulatképeket készítek.
 6. Esemény végeztével felkeresem a megbízót vagy a helyi kapcsolattartót és tájékoztatom.
 7. Mivel a rendezvény végeztével többnyire a még dolgoznak a rendezvényszervezők, így a képeket kiválasztását online szoktam javasolni. Főleg nagyobb mennyiségnél.
 8. Elküldöm kiválasztásra a készült felvételeket, amiből a megrendelő kiválasztja, melyik felvételeket szeretné, ha kidolgoznám.
 9. A megkapott kép kódok alapján elkezdem a képek utómunkáját.
 10. Az előre megbeszélt időpontra küldöm a kész retusált és optimalizált fotókkal. Amiket letölthetővé teszek a megbízó számára.
 11. Kiállítom a számlát, ami a megbeszéltek alapján teljesítenek.

Rendezvényfotózás lépésről lépésre
Kulturális vagy Gasztro rendezvényfotózása esetén:

 1. Az előre egyeztetett infók után a megbeszélt időpontban érkezem.
 2. Egyeztetek a megbízott kapcsolattartóval. Amennyiben szükséges elérhetőséget cserélünk.
 3. Körbejárom a rendezvény helyszínét, megkeresve a legjobb helyeket a különleges képek elkészítéséhez.
 4. A forgatókönyvet követve végig fotózom a főbb eseményeket.
 5. Az események vagy programok között a rendezvényen hangulatképeket készítek.
 6. Esemény végeztével felkeresem a megbízót vagy a helyi kapcsolattartót és tájékoztatom.
 7. Mivel a rendezvény végeztével többnyire a még dolgoznak a rendezvény szervezők így a képeket kiválasztását online szoktam javasolni. Főleg nagyobb mennyiségnél.
 8. Elküldöm kiválasztásra a készült felvételeket, amiből a megrendelő kiválasztja, melyik felvételeket szeretné, ha kidolgoznám.
 9. A megkapott kép kódok alapján elkezdem a képek utómunkáját.
 10. Az előre megbeszélt időpontra küldöm a kész retusált és optimalizált fotókkal. Amiket letölthetővé teszek a megbízó számára.
 11. Kiállítom a számlát, ami a megbeszéltek alapján teljesítenek.

Lépj kapcsolatba Velem!

Szabadúszó Fényképész

Kriczki Norbert

Telefonszám

+36706227576

Email cím

info@marketingphoto.hu